SEO

Web-sitenizin başta Google olmak üzere arama motorları tarafından daha kolay bulunması, dolayısıyla alanınızla ilgili yapılan aramaların sonuçlarında üst sıralarda yer alması amacıyla yapılan teknik optimizasyon ve içerik çalışmalarıdır.

SEO çalışmaları üç ana başlıkta yapılmaktadır. Öncelikli olarak teknik düzenlemelerle başlanır, site teknik olarak arama motoruna uyumlu hale getirilir. Teknik düzenlemeler 3-4 ay arasında bir sürede tamamlanmaktadır. Sonrasında içerik kısmına geçilir ve sayfalarla anahtar kelime eşlemesi yapılarak gerekli düzenlemeler yapılır- ihtiyaca göre mevcut içerikler yeniden düzenlenir ve/veya SEO uyumlu yeni, özgün içerikler üretilir. İçerik düzenleme süresi 2-3 ay arasında bir sürece yayılmaktadır. İçerik düzenlemeleri tamamlandıktan sonra içerik geliştirmelerine (mevcut içeriklerin genişletilmesi, daha zengin hale getirilmesi) geçilerek bu işleme düzenli olarak devam edilmektedir. Bunlarla birlikte link inşası kısmında da çalışmalar başlar. Alanında yüksek otoriteye sahip farklı sitelerden, SEO çalışması yaptığımız site referanslar verilir ve sosyal medyadan da bu çalışmalar desteklenir. İçerik geliştirmesi ve link inşası, sitenin ömür boyu devam etmesi gereken çalışmalardır.

Teknik

Sitenizin daha hızlı ve etkili çalışması, aynı arama motoru standartlarına uygun olması için yapılan yazılım müdahalelerini ve altyapı optimizasyonlarını kapsar.

İçerik

Sitede bulunan içeriklerin özgün, kaliteli, ve SEO standartlarına uyumlu olacak şekilde revize edilmesi, ayrıca hedef kelimelere yönelik özgün içeriklerin üretilmesi süreci.

Link İnşası

İlgili sektörlerde alanında otorite olan web-sitelerinden alınan kaliteli linkler ile markanın web-sitesinin otoritesinin artmasını sağlamak 

SEO Performansı Ölçümlemesi

SEO çalışmaları etkilerini orta - uzun vadede gösterdiği için, aylık olarak detaylı raporlama yapılır. Hazırlanan raporlar, her ayın başında sunum halinde markaya iletilir.

Organik Trafik: Site ziyaretlerinin ölçümlendiği araçlar (Google Analytics, Yandex Metrica vb.) aracılığıyla, arama motorlarından gelen trafiğin sayısını görüntüleyerek, performansın direkt etkisini görebilirsiniz.

Organik Görünürlülük: Webmaster araçlarıyla (Google Search Console, Yandex Webmaster), arama motorlarındaki hangi anahtar kelimelerde görünürlülük sağladığınızla ilgili bilgi alınabilmektedir.

Anahtar Kelime Sıralaması: Arama motorlarında, arama hacmi yüksek anahtar kelimelerdeki website sıralamalarınızı görerek, site performansınızı karşılaştırabilirsiniz.

SEO Metrikleri: Çeşitli SEO toolları üzerinden Domain Authority, Trust Flow, Google Index, Spam Score, Backlink Sayısı, SEO Visibility gibi metrikleri kontrol ederek, zaman içerisindeki değişimleri karşılaştırabilirsiniz.

Effective Web Development Solutions

Çalışma Süreci

Web-sitenizi analiz edip sizinle hedeflerinizi konuştuktan sonra başlayacağımız çalışma sürecini, aşağıdaki şekilde detaylandırabiliriz:

 Sizi ve Hedef Kitleyi Tanıma

 Hedef ve KPI Belirleme

 Organik Trafik Potansiyelinizi Belirleme

 Operasyona Başlama

Teknik-İçerik Düzenlemeleri

 Dönüşüm Performansını Arttırma

 Tüm Süreçleri Optimize Etme

 Aylık Bazda Performans Raporlama

Organik Sıralama Performansı

Arama sonuçlarında hangi sıralamada ne kadar tıklama sayısı alınacağı örneklendirilmiştir. 100.000 arama hacmi olan bir kelimede tıklama sayısı ve oranı verilmiştir.

Referanslarımız

Başarı Hikayeleri

Tümü
SEO ve SEO Analizi Nedir?

SEO; search engine optimization kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve arama motoru optimizasyonu olarak Türkçeye çevrilen bir terimdir. İnternet sitesine sahip olan markaların Google aramalarında ilk sıralarda çıkmaları için yapılan teknik düzenlemeleri ve içerik çalışmalarını kapsayan SEO; derinlemesine analizde sıkıntıları ortaya çıkarır ve efektif sonuçlar elde etmek için nelerin düzeltilmesi gerektiğini gözler önüne serer.

Türkiye’de de bir iş kolu haline gelen ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilen SEO analizi; sadece tek bir sefere mahsus değil, Google aramalarında sıra iyileştiğinde bile düzenli olarak yapılması gereken bir uygulamadır. Kurumsal firmalardan e-ticaret sitelerine kadar internet sitesine sahip olan hemen her işletmenin site performansını daha üst seviyelere çıkarmak ve ziyaretçi sayısını artırmak adına yapması gereken SEO analizi ve buna uygun düzenlemeler, artık bir opsiyondan çok zorunluluk haline geldi.

İnternet sitesinin hatalarını bulmak ve bunları düzenleyerek müşterilerin daha çok zaman geçirebilecekleri siteler hazırlamak için gerekli olan düzenlemelerin neler olduğunu gözler önüne seren SEO analizi, 2 adımdan oluşmaktadır.

On-Page (Site İçi) SEO

SEO analizinde ilk adım on-page çalışmalardır. Google algoritmalarına uygun olmayan siteleri cezalandırarak arama yapan kullanıcıların o sitelere ulaşmalarını engellemekte, yani onları cezalandırmaktadır. Bunun önüne geçmek adına site teknik açıdan (robot.txt dosyası, H tagleri, URL düzenlemeleri meta ve title tagleri, site haritası gibi konular) kapsamlı bir şekilde incelenmeli ve gerekli görülen düzenlemeler yapılarak düzgün bir site hazırlanmalıdır. Site teknik açıdan iyi bir hale getirildikten sonra sayfalar özelinde yapılan on-page SEO; içerik, açılış süresi ve anahtar kelime analizi gibi konuları da içermektedir. Sitenin hem odaklanılan anahtar kelimelerde ön plana çıkması ve trafiğini artırması, hem de teknik açıdan düzgün olması için önem arz eden site içi SEO, yine Google algoritmaları takip edilerek belli aralıklarla kontrol edilmeli ve sıkıntılar gerekli görülen biçimde düzenlenmelidir.

Off-Page (Site Dışı) SEO

Arama motoru optimizasyonu için yapılan çalışmaların ikinci adım off-page SEO’dur. Teknik olarak iyi bir hale getirilen internet sitesi, off-page SEO çalışmalarıyla desteklenmelidir. Site dışı SEO; site tanıtımı, sosyal medya paylaşımı, backlink çalışması ve link oluşturma gibi sitenin içinde değil, dışında yapılan çalışmaları içermektedir. Sitenin güvenilir bir hal alması ve bilinirliğinin artarak ciddi bir trafik yakalaması için gerekli olan site dışı SEO çalışmaları, planlı bir şekilde yapılmalı ve organik görünmelidir. Domain otoritesini güçlü hale getirmek ve sitenin Google tarafından önemsenmesini sağlamak için önemli olan site dışı SEO, kaliteli ve güvenilir referanslar kullanılarak yapıldığında kurumsal siteleri ve e-ticaret sitelerini rakiplerinden birkaç adım öteye taşıyarak dijital platformda büyük avantaj sağlamaktadır.

Dijitalin insanların ve firmaların hayatında önemli bir yer edindiği ve bu yeri her geçen gün biraz daha artırdığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, pazarlama ve tanıtım için kullanılması kaçınılmaz olan web sitelerinin arama motorlarına uygun bir şekilde optimize edilmesine fırsat tanıyan SEO analizi ve çalışmaları, gün geçtikçe önemini artıracak gibi görünüyor. Siz de bir siteye sahipseniz ve Google aramalarında ön plana çıkmak istiyorsanız, arama motoru optimizasyonu konusunu göz ardı etmemelisiniz!

SEO Danışmanlığı

Ticaretin, insanlara bilgi ulaştırmanın ve daha pek çok farklı konunun dijital ortamda gerçekleştirilmesi, başarı yakalamak ve kendi sektöründe sadık bir müşteri portföyüne sahip olmak isteyen markaların dijitalleşmesini mecbur kıldı. Özellikle de son 10 yılda teknolojinin ve internet kullanımının yaygınlaşması ile markaların evlerinde oturan insanlara web siteleri aracılığıyla ulaşmaları kolay hale geldiği için yatırımların bu yönde şekillendirilmesinin gerekliliği kurumlar tarafından fark edildi. Tabii, bu noktada da Google ve Yandex gibi arama motorlarında yapılan aramalarda ilk sayfada ve üst sıralarda çıkmak, her markanın hayali oldu; ama büyük bir rekabetin olduğu dijital sektörde bunu amatör çalışmalarla sağlamak pek de mümkün değil.

Bu rekabet ortamında markalara SEO danışmanlığı hizmeti veren ajanslar ve SEO uzmanları, bireysel veya kurumsal sitelerin potansiyel müşterilere kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için ilk sayfada yer almalarına yönelik profesyonel çalışmalar yapmaktadırlar. Ürün veya hizmet satan, içerik paylaşımı yapan ya da kurumsal kimliğini en iyi şekilde yansıtmak isteyen internet sitelerinin kullanıcılar açısından kolay erişilebilir bir hale gelmelerine yardımcı olmak adına web site analizinden anahtar kelime seçimine, rakip analizinden içerik üretimini yönlendirmeye kadar farklı pek çok işi yapan SEO danışmanları, siteye gelen organik trafiği algoritmalara uygun bir şekilde artırmayı sağlamaktadırlar. Artık dijitalde yer alan irili ufaklı her marka için olmazsa olmazların başında gelen SEO hizmeti, farklı birçok çalışmayı da beraberinde getirmektedir.

SEO Danışmanlığı Kapsamında Neler Vardır?

Dijital pazarda yer almak isteyen markalar için artık bir tercihten çok gereklilik haline gelen SEO danışmanlığı kapsamında, site trafiğini artırmak ve erişilebilirliği sağlamak için gerçekleştirilen pek çok hizmet vardır. Bu SEO hizmetlerini şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Site analizini gerçekleştirerek eksikleri tespit etmek ve yazılım kısmına brief vermek
  • Site içeriklerini analiz ederek bir içerik planı oluşturmak ve içerik ekibini yönlendirmek
  • Rakip analizi yapmak ve hedeflenecek olan anahtar kelimeleri belirlemek
  • Site cezalandırıldıysa bu cezanın kaldırılması için bir yol haritası belirlemek
  • Facebook, YouTube ve LinkedIn gibi sosyal mecralarda paylaşım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair sunum hazırlamak
  • Aylık raporlar hazırlayarak çalışmaların sitede nasıl bir etki yarattığını markaya sunmak
  • Ziyaretçilerin sitede daha fazla vakit geçirmesini mümkün kılmak için site içi (On-Page SEO çalışmaları) linklemelere ve düzenlemelere ağırlık vermek
  • Siteye trafik kazandıracak olan site dışı (Off-Page SEO çalışmaları) çalışmalara dair markayı bilgilendirmek ve onay alındığında uygulamak
  • Organik trafiği artırmak için yeni yöntemler bulmak ve bunları markayla paylaşarak uygun bir şekilde hayata geçirmek
SEO Danışmanlığı Neden Gereklidir?

Dijitalde yer alan pek çok firmanın aklında “SEO hizmeti alacağıma Google Ads reklamları ile istediğim hedef kitleye ulaşır ve markamın tanıtımını yaparım.” gibi bir düşünce vardır. Bu düşünce Google Ads reklamları çıkıldığı ilk anlarda her ne kadar doğru gibi görünse de, bütçenin düşürüldüğü veya reklamların tamamen kesildiği dönemde siteye trafik gelmemesine sebep olacaktır. SEO danışmanlığı hizmeti bu ve benzeri problemlerin ortadan kalkmasını sağlayarak, uzun bir zaman dilimine yayılan çalışmalar ile siteye sadık ziyaretçilerin oluşmasını ve çalışmalara ara verildiğinde bile siteye ciddi bir trafik gelmesini mümkün kılmaktadır. Dijital sektörde istikrar yakalamak ve kalıcı bir konum elde etmek isteyen markaların sitelerindeki eksikleri gidererek Google tarafından önem verilen bir site haline gelmelerini sağlayan SEO danışmanlığı hizmeti, bu konuda ciddi bir tecrübeye ve başarıya sahip olan SEO uzmanlarından alındığı takdirde faydalı olur. Bu konuda ciddi bir birikime ve deneyime sahip olmayan danışmanlardan alındığında ise, Google tarafından cezalandırılma ve bunun sonucunda ciddi bir trafik kaybı yaşama gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilir.

Günümüzün dijital dünyasında yer alan markalar için önem arz eden SEO danışmanlığı hizmeti alarak siz de markanızı rakiplerinizden bir adım öteye taşımak ve dijital sektördeki yerinizi sağlamlaştırarak müşterilerinize kolay bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, Brands&Clicks olarak verdiğimiz SEO hizmetini tercih edebilir ve bu sayede organik trafiğinizi güvenle artırabilirsiniz!

SEO Hizmeti

Bireysel ya da kurumsal olarak SEO uzmanları tarafından verilen SEO hizmeti, internet sitelerinin arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmalarını sağlayarak sitenin tanınmasını ve bu sayede organik trafik almasını mümkün kılmaya yönelik yapılan çalışmaların tümüdür. Yandex, Bing ve özellikle de Google gibi arama motorlarının algoritmaları dikkate alınarak sitenin teknik açıdan ve kullanıcı açısından daha iyi bir hale gelmesine yardımcı olan SEO hizmeti, 3 adımda gerçekleştirilmektedir.

  1. Adım Teknik Kontrolün Sağlanması

SEO uzmanı veya dijital danışmanlık ajansı ile marka arasında anlaşma imzalandığı andan itibaren oluşturulan çalışma planında ilk sırada, sitenin teknik kontrolünün gerçekleştirilmesi yer almaktadır. İnternet sitesinin teknik durumu SEMrush, Screamin Frog ve GTmetrix gibi SEO araçları ile incelenir ve ortaya çıkan hataların (arama motoru nezdinde değersizliğe sebep olabilecek durumların) düzeltilmesi sağlanır. Teknik hataların yanı sıra algoritmalara uygunluğun da incelendiği bu aşamada, sitenin kullanıcı deneyimi açısından değerlendirmesi de yapılır ve gerekli görülen tasarım değişikliklerinin uygulanması için yazılım kısmına bilgi verilerek efektif bir çalışma neticesinde site teknik açıdan en iyi hale getirilir.

  1. Adım İçerik Planının Oluşturulması

Bill Gates tarafından 1996 yılında yazılan “Content Is King (İçerik Kraldır)” konulu makale günümüzde halen geçerliliğini korumakta ve SEO çalışmalarında başarıyı yakalamak adına içerik kısmına büyük önem verilmesi gerektiğine dair ciddi bir uyarı oluşturmaktadır. Hizmet verilen sektöre veya ürün satılması planlanan hedef kitleye hitap eden içerikler, sitenin zamanla düzenli organik trafik almasını sağlamaktadır. İçerik hazırlarken; sitenin genel yapısına uygun ve arama hacmi yüksek olan anahtar kelimeler hedeflenir ve bu sayede web sitesinin rakipleri ile yarışır bir duruma gelmesi mümkün kılınır. SEO hizmetinde içerik oluşturulurken dikkat edilmesi gereken noktalar ise; kopya içerikten kaçınmak ve içeriği anahtar kelimeye boğmadan Google robotları yerine ziyaretçilere yönelik yazmaktır.

  1. Adım Link İnşasının Yapılması

SEO çalışmalarında kalıcı bir başarı sağlamak ve organik trafiğin düzenli bir şekilde siteye gelmesini mümkün kılmak için 3. adımda link inşası çalışmaları gerçekleştirilir. Markanın Facebook, YouTube ve LinkedIn gibi sosyal mecralarda paylaşım yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğine dair detayları içeren kapsamlı bir çalışma sonrasında, siteye bu mecralardan trafik gelmesi için girişimlerde bulunulur. Ayrıca site içerisinde yer alan sayfalardan Analytics verileri dikkate alınarak en çok ziyaret edilenler belirlenerek, bağlantılı sayfalara iç linkleme yapılır ve bu sayede site içerisinde geçirilen zamanın artırılması hedeflenir. Bunlara ek olarak SEO hizmetinin 3. adımında, web sitesine gelen backlinkler kontrol edilir ve belirli kriterlere göre incelenen backlinkler içerisinden zararlı olanlar tespit edilerek engellenir.

Siz de markanızın bilinirliğini artırmak ve web sitenizin organik trafiğini üst seviyelere taşımak istiyorsanız, Brands&Clicks olarak sağladığımız SEO hizmetini tercih edebilir; White Hat (Beyaz Şapka – Legal) SEO çalışmalarımız sayesinde arama motorlarında ilk sıralara emin adımlarla çıkarak istediğiniz trafiğe ve bilinirliğe kolayca ulaşabilirsiniz!

Brands&Clicks’ten SEO hizmeti almak istiyorsanız, Teklif Al sayfamızı ziyaret ederek karşınıza çıkan formu birkaç dakikanızı ayırarak doldurabilir ve tarafınıza kısa süre içerisinde ulaşmamızı sağlayabilirsiniz!

SEO Uzmanı

SEO uzmanları; dijital pazarlama trendlerini bilen, Google ve diğer arama motoru algoritmalarını yakından takip eden ve çalışmalarını bu minvalde geliştiren insanlardır. E-ticaret sitelerinin, kurumsal markaların resmî web sayfaların veya blog sayfalarının teknik açıdan ve kullanım yönünden daha iyi bir hal alması için çalışmalar yapan SEO uzmanı; sürekli değişen kuralları takip ederek ar-ge çalışmaları düzenleyen, programlı ve disiplinli çalışma özelliğine sahip olan, analitik zekâsı problemlerin üstesinden kolay bir şekilde gelmesine fırsat tanıyan ve çalışmalarının tümünü iş etiğine (White Hat) uygun olarak yapan birey olarak nitelendirilebilir.

Google Webmaster araçlarını iyi kullanması, çalışma yaparken gerekli olan Screamin Frog, Ahrefs ve belli başlı analiz araçları hakkındaki bilgilere tüm yönleriyle hâkim olması ve temel düzeyde kodlama-yazılım bilmesi gereken SEO uzmanı, dijitalde yer alan markalara değer katmak adına profesyonel çalışmaları düzenli aralıklarla tekrarlamaktadır.

SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

Dijitalin önemini kavrayan ve dijitalde kendine yer edinmek isteyen markalara profesyonel hizmet veren SEO uzmanı, çalışmaya başladığı andan itibaren site için gerekli olan teknik ve içerik çalışmalarını programlı bir şekilde yürütmektedir. Web sayfasının teknik analizini çıkaran ve gerekli gördüğü düzeltmeleri marka kısmına bildirerek çalışmalara başlayan SEO uzmanı; rakibi analiz etme, on-page (site içi) ve off-page (site dışı) stratejisi geliştirme ve anahtar kelime odaklı içerik oluşturulması için plan hazırlama işlerini yürütmektedir. Ayrıca bu çalışmaları yaparken Facebook, YouTube ve Twitter gibi sosyal mecralarda markanın vizyonuna ve kurumsal kimliğine uygun paylaşımların ne şekilde yapılması gerektiğine de değinen SEO uzmanı, arama motorlarında gerçekleşen algoritma güncellemelerini yakından takip etmekte ve çalışmalarını buna göre şekillendirmektedir.

White Hat, Grey Hat ve Black Hat olmak üzere 3 farklı şekilde gerçekleştirilebilen SEO çalışması sırasında, alanında yetkin olan ve etik kurallara uygun çalışan SEO uzmanı, White Hat yöntemini tercih etmektedir. Geri dönüşü geç olan ama algoritmalara ve arama motoru kriterlerine uygun olduğu için en sağlıklı yöntem olarak nitelendirilen White Hat yöntemi, spam içermemekte ve etkisini yitirmemektedir. Markaya ve işine değer veren SEO uzmanları tarafından uygulanan White Hat çalışmalar; kalıcı başarı yakalamak ve kurumsal kimliğini korumak isteyen her marka için önem arz etmektedir.

SEO Uzmanı Nerelerde Çalışır?

Arama motoru optimizasyonu konusunda gerekli eğitimleri alan veya üniversitelerin reklamcılık, pazarlama ya da bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun olduktan sonra kendilerini arama motoru ve dijital pazarlama konusunda geliştirmiş olan SEO uzmanları, 3 farklı şekilde çalışabilirler.

  1. Ajansa Bağlı Olarak

SEO uzmanlarının çalıştıkları ilk şekil; dijital pazarlama sektöründe yer alan markalara, danışmanlık hizmeti veren ajanslardır. Markaların hesaplarını profesyonel bir şekilde yöneten ve arama motoru optimizasyonu yapan uzmanlar, ekip halinde çalıştıkları için yüksek bir performans sergilerler.

  1. Markaya Bağlı Olarak

SEO uzmanının bir diğer çalışma şekli, kurumsal markalarda yer alan dijital pazarlama bölümünde hizmet vermektir. Sadece bağlı bulunduğu marka için hizmetler veren ve projeler geliştiren uzmanlar, tek bir markayı yönettikleri için bir noktadan sonra yaratıcılıklarını ve isteklerini kaybedebilirler.

  1. Freelance Olarak

SEO uzmanlarının hizmet verebileceği bir diğer yöntem de freelance olarak markalarla anlaşmak ve çalışmalarına bu şekilde devam etmektir. Dönemsel gelen markalara profesyonel hizmet veren uzmanlar, geniş bir alan olan arama motoru optimizasyonunun bir dalında kendilerini geliştirdikleri takdirde sitenin eksiklerini gözden kaçırabilirler.

Son 10 yıldır Türkiye’de değer kazanmaya başlayan ve her geçen gün değerini artırarak önemli bir hale gelen dijital pazarlamanın yarattığı SEO uzmanları, sahibi olduğunuz markayı ve internet sitesini daha bilinir bir hale getirmek için çalışmanız gereken insanlardır.

SEO Yöntemleri

White Hat: Yöntemlerin arasında en geç dönüş alınan SEO çalışmasıdır. Etkisi geç ama uzun süre devam etmektedir. Etkisini hiç yitirmez, rakipler çalışma yaptığı sürece etkisini zamanla azaltmaktadır. Spam ya da illegal çalışmalara asla yer verilmez. Önerilen ve Brands&Clicks’in tercih ettiği yöntem White Hat’tir.

Gray Hat: White Hat’e göre daha hızlı dönüş alınan SEO çalışmasıdır. Etkisi daha hızlı etki etmekte ama etkisinin uzun süre devam etmesi konusunda şüpheler oluşturmaktadır. Etkisini çabuk yitirme riski bulunmaktadır. Spam ya da illegal çalışmalara ara sıra yer verilir.

Black Hat: SEO çalışmalarının en zararlı olan çalışmalarındandır. Kısa sürede yapılan çalışmayla direkt olarak etki eder ve etkisini çok çabuk yitirir. Tamamen spam ve illegal çalışmalar yer almaktadır. Uzun süreli ve marka yatırımı yapılacak ise kesinlikle bu yöntem kullanılmamalıdır.